Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Slecht ziendendag OMC groot succes!

Woensdag 9 oktober was het een drukte van belang in de grote wachtruimte van het OMC Zaandam. Over de dag verspreid bezochten enkele honderden mensen de speciale informatiemarkt voor slechtzienden, georganiseerd door de Oogvereniging in samenwerking met het OMC. De bezoekers konden bij de diverse stands kennismaken met alle moderne hulpmiddelen voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen. Ook werd er uitgebreid informatie verstrekt over vergoedingen en de diverse patiëntenverenigingen.

Onderstaande reactie van de heer Nobel van de Oogvereniging geeft de sfeer van de dag goed weer:

‘Hartverwarmend is het als er op zo’n dag iets bijzonders gebeurt. Een echtpaar komt binnen en duwt een wandelwagentje voort, waarin een schattig meisje zit. Maar ach, dat hummeltje had heel veel last van licht. De moeder vertelde bezorgd, dat ze vermoedelijk leed aan achromatopsie, dat is totale kleurenblindheid. Ze waren nu op zoek naar een mee-kleurende bril voor deze hummel van net anderhalf en vroegen ons (van de Oogvereniging) om advies. De oplossing met die mee-kleurende bril stond ons niet erg aan, maar daarmee komen we wel op het terrein van de vakmensen, dus de oogarts of de optometrist. Gelukkig is aan OMC Zaandam de optometrist Mark Jongsma verbonden, dus werd hem gevraagd om zich met de zaak te bemoeien.
Mark is een groot vakman, maar kan uiteraard ook moeilijk met zo’n klein meisje communiceren. Hij testte haar reactie op allerlei filters en zag het kleintje bij één van die filters direct positief reageren. Dat was voor hem overtuigend genoeg; er moest een oplossing worden gekozen, met deze filter als basis. Dat gaat dus goedkomen, wat een geweldig resultaat!
Ik ben een volwassen kerel, maar bij een dergelijke belevenis krijg ik echt even de tranen in mijn ogen, mijn dag kan dan niet meer stuk!’

 

SLECHT ZIENDEN DAG-2 SLECHT ZIENDEN DAG-13 SLECHT ZIENDEN DAG-18 SLECHT ZIENDEN DAG-19 SLECHT ZIENDEN DAG-10 SLECHT ZIENDEN DAG-11 SLECHT ZIENDEN DAG-12 SLECHT ZIENDEN DAG-15 SLECHT ZIENDEN DAG-9

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 6 oktober 2020 iedereen vanaf 13 jaar en ouder vriendelijk doch dringend wordt verzocht om een mondkapje te dragen wanneer men de kliniek betreedt.
De plicht om vanaf dinsdag 6 oktober 2020 een mondkapje te dragen geldt naast alle andere voorzorgsmaatregelen die reeds zijn getroffen en van grote belang zijn om het coronavirus in te dammen en onder controle te krijgen.

Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen Jongsma Medical bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft!

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren volgens protocol zal uitvoeren, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.
Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.