Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Onderzoek naar droge ogen

In het pand van Jongsma Medical in Zaandam is ook de Stichting  Researchfonds Cornea Centrum Nederland gehuisvest. Deze afdeling, een initiatief van oogarts Michel Zaal, doet onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor diverse oogaandoeningen. Samen met de afdeling Medische Technologie van de VU in Amsterdam, hebben de onderzoekers een nieuwe meetmethode ontwikkeld om bij patiënten met droge ogen vast te kunnen stellen hoe de luchtvochtigheid toeneemt vlak bij het oogoppervlak door verdamping. Met een speciale bril, die de ogen volledig afsluit, kunnen gevoelige meetsensoren in het montuur exact de vochtigheidswaarden en temperatuur in de lucht vaststellen. Via een aangesloten regelunit kunnen de resultaten direct zichtbaar gemaakt worden op de computer. Door deze nieuwe meetmethode krijgen de onderzoekers een beter inzicht in de stoornissen van de bevochtiging van het oogoppervlak. Meer informatie via de website van het Corneacentrum: www.corneacentrum.nl. Binnenkort kunt u op deze plek een duidelijke film bekijken over de nieuwe onderzoeksmethode.

Laura droge ogen
Onderzoekers Laura Wanders en Thijs in ‘t Veld testen de nieuwe bril.

droge ogen-21
De nieuwe bril met de vochtgevoelige sensoren

droge ogen-8
De electronische regelunit met de gemeten vochtwaarden in beeld

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 6 oktober 2020 iedereen vanaf 13 jaar en ouder vriendelijk doch dringend wordt verzocht om een mondkapje te dragen wanneer men de kliniek betreedt.
De plicht om vanaf dinsdag 6 oktober 2020 een mondkapje te dragen geldt naast alle andere voorzorgsmaatregelen die reeds zijn getroffen en van grote belang zijn om het coronavirus in te dammen en onder controle te krijgen.

Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen Jongsma Medical bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft!

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren volgens protocol zal uitvoeren, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.
Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.