Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Ogen zijn te trainen!

Elk zintuig is te trainen, dus ook ogen zijn te trainen. Met een aantal simpele oefeningen kun je ervoor zorgen dat je ogen sterker worden. Wat bereik ik er mee? Wanneer je je ogen regelmatig traint dan worden ze:

  • Minder vermoeid;
  • Voorkom je droge ogen;
  • Ontloop je visuele stress;
  • Voorkom je rugklachten en
  • Verbeter je zicht.

Hoe kan ik mijn ogen trainen?

De oogspieren kunnen op dezelfde manier worden getraind als je spieren. Onderstaand de oefeningen die je dagelijks kunt doen om je ogen in zo goed mogelijk conditie te houden met alle voordelen van dien.

Computergames: Misschien is dit niet iedereen zijn favoriete activiteit. Maar door dagelijks 15 minuten tot 30 minuten een game te spelen, train jij je ogen om beter gefocust en geconcentreerder te laten kijken! Zelfs artsen raden mensen met bijvoorbeeld een lui oog aan om elke dag een half uurtje te kijken. Er is zelf een speciaal Nintendo DS spelletje genaamd “eye training” Voorwaarde is wel dat je dit in een ontspannen sfeer doet. Geforceerd en krampachtig spelen zal niet het gewenste resultaat opleveren!

Oogtrainingskaarten: Dit zij bepaalde kaarten waarbij jij de verschillende eigenschappen van je ogen gaat trainen. De meest bekende vorm van een dergelijk trainingskaart is die aan de muur van de huisarts hangt waarbij de letters steeds kleiner worden!

Sporten: Eigenlijk heeft dit geen uitleg nodig. Sporten bevordert je hand/oog coördinatie.

Gebruik je ooghoeken: Wanneer je veel achter een computerscherm zit is dit een simpele en effectieve oefening. Om de 50 minuten trek je 60 seconden uit om deze oefening te doen. Je hebt 4 ooghoeken: Rechtsboven, linksboven, linksonder, rechtsonder. Kijk om de 3 seconden maar een andere ooghoek en hou dit 60 seconden vol!

 

 

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 6 oktober 2020 iedereen vanaf 13 jaar en ouder vriendelijk doch dringend wordt verzocht om een mondkapje te dragen wanneer men de kliniek betreedt.
De plicht om vanaf dinsdag 6 oktober 2020 een mondkapje te dragen geldt naast alle andere voorzorgsmaatregelen die reeds zijn getroffen en van grote belang zijn om het coronavirus in te dammen en onder controle te krijgen.

Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen Jongsma Medical bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft!

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren volgens protocol zal uitvoeren, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.
Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.