Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Lutina brillenglas tegen UV en LED licht.

Lutina brillenglas is een nieuw materiaal dat de brildrager helpt beschermen tegen UV. Lutina blokkeert niet alleen UV-stralen, zoals andere brillenglazen, maar adsorbeert bovendien LED licht. Deze lichtgolven vinden we veelal in telefoons, tablets, laptops en televisies en verstoren de aanmaak van Lueïne.

Luteïne is een van de drie carotenoïden die zich in hoge concentratie bevinden in de macula. Het is een anti-oxidant en werkt als een blauw filter waardoor voorkomen wordt dat teveel schadelijk blauw en ultraviolet licht het gevoelige weefsel aan de achterzijde van het netvlies bereikt en de lichtgevoelige cellen beschadigt. Studies toonden aan dat de afbraak van luteïne in de macula de oorzaak is van slechtziendheid .

Om de Lueïne in het oog te beschermen en zo aan de gezondheid van het oog bij te dragen, is het Lutina brillenglas ontwikkeld. De brildrager wordt beter beschermd tegen o.a. leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), een oogaandoening waarbij schade ontstaat aan de macula of gele vlek van het netvlies.

Voor wie veelvuldig achter diverse LED apparaten zit, doet er goed aan Lutina brillenglas te gebruiken. Deze Lutina brillenglazen zijn bij ons verkrijgbaar.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren weer zal opstarten, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.

Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.