Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Lutina brillenglas tegen UV en LED licht.

Lutina brillenglas is een nieuw materiaal dat de brildrager helpt beschermen tegen UV. Lutina blokkeert niet alleen UV-stralen, zoals andere brillenglazen, maar adsorbeert bovendien LED licht. Deze lichtgolven vinden we veelal in telefoons, tablets, laptops en televisies en verstoren de aanmaak van Lueïne.

Luteïne is een van de drie carotenoïden die zich in hoge concentratie bevinden in de macula. Het is een anti-oxidant en werkt als een blauw filter waardoor voorkomen wordt dat teveel schadelijk blauw en ultraviolet licht het gevoelige weefsel aan de achterzijde van het netvlies bereikt en de lichtgevoelige cellen beschadigt. Studies toonden aan dat de afbraak van luteïne in de macula de oorzaak is van slechtziendheid .

Om de Lueïne in het oog te beschermen en zo aan de gezondheid van het oog bij te dragen, is het Lutina brillenglas ontwikkeld. De brildrager wordt beter beschermd tegen o.a. leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), een oogaandoening waarbij schade ontstaat aan de macula of gele vlek van het netvlies.

Voor wie veelvuldig achter diverse LED apparaten zit, doet er goed aan Lutina brillenglas te gebruiken. Deze Lutina brillenglazen zijn bij ons verkrijgbaar.