Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Level-bril met activiteitentracker

een-nieuwe-kijk-op-de-bril

De Level-bril is bedacht door een denktank van VSP, een van de grootste verzekeraars op het gebied van oogzorg. Zij stelden zich voor hoe de bril van de toekomst eruit zou zien, vooral voor mensen die elke dag een bril moeten dragen.

In het montuur zit de activiteitencracker verwerkt. Binnenin zit een accelerometer, gyroscoop en magnetometer, dezelfde metertjes die bijvoorbeeld in je iPhone zitten. Ze zijn onzichtbaar verwerkt in het montuur. In de eerste prototypes was het gewicht nog ongelijk verdeeld, maar in de Level-bril is dat nu opgelost. Bluetooth zorgt voor de koppeling met een mobiele app, die verkrijgbaar is voor iOS en Android. De batterij gaat drie dagen mee en is op te laden via een magnetische poort bij het scharnier. In 30 minuten is je bril weer opgeladen. En voor het geval je gewend bent om met bril op te zwemmen en te douchen: de Level-bril is waterbestendig.

Een pilot moet nu uitwijzen of het idee werkt. Honderden vrijwilligers zullen de komende periode met de level-bril gaan rondlopen. https://en.wikipedia.org/wiki/VSP_Vision_Care