Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Scleralenzen

In tegenstelling tot de corneale lenzen rusten de scleralenzen op het oogwit (de sclera) en niet op het hoornvlies (cornea).

Scleralenzen dienen ervoor om het hoornvlies en/of het omliggende weefsel te beschermen en corrigeren. Ze worden vaak toegepast bij onregelmatige hoornvliezen, oogziektes, te weinig ofwel geen traanvocht en na een hoornvliestransplantatie of oogtrauma.

Naast een normale scleralens (welke een doorsnede heeft tussen de 15 en 20 mm.) is er ook een kleinere variant te verkrijgen, deze werken hetzelfde enkel de doorsnede is kleiner waardoor het inzetten en uithalen van de lenzen gemakkelijker gaat.

De scleralenzen maken alleen contact met het oogwit, het minder gevoelige deel van het oog, hierdoor worden de lenzen als comfortabel ervaren. Een ander voordeel is dat deze lenzen ook geschikt zijn om mee te sporten en dat er ook minder snel vuiltjes onder de lens komen.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 6 oktober 2020 iedereen vanaf 13 jaar en ouder vriendelijk doch dringend wordt verzocht om een mondkapje te dragen wanneer men de kliniek betreedt.
De plicht om vanaf dinsdag 6 oktober 2020 een mondkapje te dragen geldt naast alle andere voorzorgsmaatregelen die reeds zijn getroffen en van grote belang zijn om het coronavirus in te dammen en onder controle te krijgen.

Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen Jongsma Medical bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft!

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren volgens protocol zal uitvoeren, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.
Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.