Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Corneale lenzen

Corneale lenzen rusten op het hoornvlies (de cornea) en zijn kleiner dan de diameter van het hoornvlies. Corneale lenzen worden vaak gebruikt als er vormafwijkingen geconstateerd worden op het hoornvlies, hierdoor kunnen klachten zoals een verminderde gezichtsscherpte ontstaan.

Corneale lenzen zorgen ervoor dat de voorkant van het oog weer een gladde en ronde vorm krijgt. Omdat de ruimte tussen het onregelmatige hoornvlies en de corneale lens wordt opgevuld door traanvocht verbetert de gezichtsscherpte direct.

Corneale lenzen hebben een doorsnede van ongeveer 9,5 mm.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren weer zal opstarten, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.

Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.