Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Bandagelenzen

Bandagelenzen zijn zachte lenzen zonder sterkte die het oog beschermen. Ze worden gebruikt bij klachten als branderige, jeukende en droge ogen.

De lenzen bedekken het hoornvlies (de cornea) en een gedeelte van het bindvlies. Deze zachte lens is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat zorgt voor voldoende zuurstoftransport. Het hoge vocht opnemende vermogen van dit materiaal is gunstig voor de toepassing van oogmedicatie en beschermt het oog tegen uitdroging.

Bandagelenzen worden vaak toegepast bij hoornvliesbeschadigingen, droge ogen, een verkeerde stand van de wimpers, na een oogoperatie of oogtrauma en bij hechtingen in het hoornvlies. Ook een niet goed sluitend oog kan voor geïrriteerde droge ogen zorgen. In de genoemde gevallen bieden deze lenzen een goede oplossing.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren weer zal opstarten, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.

Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.