Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Medische contactlenzen

Jongsma Medical is gespecialiseerd in het aanpassen van lenzen voor medische indicaties.  Op advies van een oogarts worden de medische contactlenzen aangemeten. De aangewezen oogarts is verantwoordelijk voor de medische indicatie van de contactlenzen, na deze indicatie verzorgt de contactlensspecialist het aanmeten en controleren van de lenzen.

Medische contactlenzen zijn vaak noodzakelijk bij bepaalde oogaandoeningen. Dit kan het geval zijn bij een beschadigd of onregelmatig hoornvlies, droge of pijnlijke ogen of na een hoornvliestransplantatie.

Voor elke vorm van oogaandoeningen is er een speciale lens te verkrijgen. In het menu vindt u de vijf meest voorkomende soorten contactlenzen. Het grootste gedeelte van deze contactlenzen wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de laatste persconferentie zijn vanaf heden mondkapjes weer verplicht voor iedereen binnen het OMC Zaandam/Jongsma Medical. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen mogen begeleiders helaas niet mee naar binnen tenzij dit medisch noodzakelijk is.

Mochten er wijzigingen zijn voor uw afspraak, dan nemen wij altijd zelf contact met u op.
Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen Jongsma Medical bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft.

Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.