Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Medische contactlenzen

Jongsma Medical is gespecialiseerd in het aanpassen van lenzen voor medische indicaties.  Op advies van een oogarts worden de medische contactlenzen aangemeten. De aangewezen oogarts is verantwoordelijk voor de medische indicatie van de contactlenzen, na deze indicatie verzorgt de contactlensspecialist het aanmeten en controleren van de lenzen.

Medische contactlenzen zijn vaak noodzakelijk bij bepaalde oogaandoeningen. Dit kan het geval zijn bij een beschadigd of onregelmatig hoornvlies, droge of pijnlijke ogen of na een hoornvliestransplantatie.

Voor elke vorm van oogaandoeningen is er een speciale lens te verkrijgen. In het menu vindt u de vijf meest voorkomende soorten contactlenzen. Het grootste gedeelte van deze contactlenzen wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 6 oktober 2020 iedereen vanaf 13 jaar en ouder vriendelijk doch dringend wordt verzocht om een mondkapje te dragen wanneer men de kliniek betreedt.
De plicht om vanaf dinsdag 6 oktober 2020 een mondkapje te dragen geldt naast alle andere voorzorgsmaatregelen die reeds zijn getroffen en van grote belang zijn om het coronavirus in te dammen en onder controle te krijgen.

Door mee te werken aan alle voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus kunnen wij de oogzorg binnen Jongsma Medical bereikbaar houden voor iedereen die in deze bijzondere tijd oogzorg nodig heeft!

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren volgens protocol zal uitvoeren, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.
Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.