Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Handloep

Een handloep is een vergrootglas die u in de hand houdt en is een handig hulpmiddel bij het lezen.

Handloepen zijn gemakkelijk mee te nemen en dus ideaal voor onderweg. Er zijn handloepen in diverse soorten en maten. Naarmate de vergroting van een loep toeneemt, wordt de diameter van de loep steeds kleiner.

Bij hoge vergrotingen wordt het lezen met de loep steeds moeilijker, vandaar dat de vergroting van de loep zeer nauwkeurig moet worden gekozen. De op de loep aangegeven vergroting is de maximale vergroting. De daadwerkelijke vergroting van een loep is afhankelijk van de brilsterkte waarmee door de loep gekeken wordt en de afstand vanwaar de loep gebruikt wordt.

Sommige loepen zijn voorzien van ingebouwde verlichting. Handloepen worden meestal gebruikt om korte stukjes te lezen.

handloep

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren weer zal opstarten, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.

Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.