Jongsma Medical Menu Shop Bezoek onze webshop

Loepenbril

Met een loepenbril worden letters vergroot. Ze kunnen er uitzien als een zeer sterke leesbril, waarbij 1 of 2 loepenglazen (glazen met een hoge sterkte) in een montuur worden geplaatst, met een prisma in het glas dat de oogsamenwerking ondersteunt.

Ook kunnen er loepensystemen in de bril worden gemonteerd. Zo kan het beeld vergroot worden op een werkafstand van 20-40 cm.

De loepenbril wordt het meest toegepast om slechtzienden beter te kunnen laten lezen. U heeft met dit hulpmiddel uw handen vrij, waardoor de loepenbril ook vaak gebruikt wordt tijdens het handwerken, schrijven of kaarten.

Bij het bespelen van muziekinstrumenten bestaan er loepenbrillen met een aangepaste werkafstand. Ook in bepaalde beroepen kan een kunnen deze brillen worden toegepast, zoals bij een tandarts of chirurg.

 

loepenbril

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid, het NOG en de branchevereniging ZKN, over het coronavirus hanteren wij de afgegeven adviezen en voorzorgsmaatregelen.

Dit houdt in dat Jongsma Medical vanaf heden de Low-vision spreekuren en Contactlens spreekuren weer zal opstarten, waarbij de norm van 1,5 meter afstand zo goed mogelijk wordt nageleefd. Dit kunnen wij doen omdat we vallen binnen de vitale beroepsgroepen.

Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar het contactformulier op onze website, maar u kunt ons ook telefonisch benaderen. Vanwege drukte aan de telefoon is het raadzaam om van het contactformulier gebruik te maken.

Zie voor verdere informatie onze corona pagina.